Projecten

Mijn Strijd

In het najaar van 2018 deed Tijmen mee aan het Groninger Studenten Cabaretfestival (GSCF). Hij bereikte de finale met zijn solo-programma Mijn Strijd. Na de finalistentour van het GSCF speelde Tijmen Mijn Strijd onder meer op het Delft Fringe Festival 2019.

Mijn Strijd op het Delft Fringe Festival 2019, foto Jurjen Bolsenbroek

Theater na de Dam

Sinds 2017 is Tijmen betrokken bij de Theater na de Dam-jongerenprojecten in Herinneringscentrum Kamp Westerbork. Ieder jaar wordt er met een groep jongeren als spelers een voorstelling gemaakt die rondom de herdenkingsdagen bij het kampterrein wordt gespeeld. In 2019 was de titel van het project Over Ons. De voorstelling ging over de geschiedenis van de Nederlandse Sinti en Roma tijdens de Tweede Wereldoorlog. Tijmen was bij deze productie co-regisseur.

Overig

Op 1 februari 2019 vond in Utrecht de jaarlijkse Holocaust Memorial Day plaats. Tijmen zat namens de studievereniging Utrechtse Historische Studentenkring in de organisatie van deze dag met lezingen en discussie.

In 2018 maakte Tijmen als regisseur met theatergezelschap TIZ de voorstelling De Nachtzijde van het Leven over het leven van de Joodse kunstenaar Bob Hanf. De voorstelling speelde in de Stadkamer Zwolle en in de Zwolse synagoge in het kader van Theater na de Dam.

Tijmen is tenslotte speler bij het muzikale straattheatergezelschap De Italianen.